top of page
colectiv

colectiv permanent

MIHAELA PELTEACU este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, la Departamentul Bazele Proiectării. 

A absolvit Institutul de Arhitectură și Urbanism în 1996 și a obținut titlul de doctor în arhitectură în 2010 cu o teză care tratează intersecțiile dintre arhitectură, artă și tehnologie. Cu o experiență importantă în activitatea didactică, dobândită începând din 2000, Mihaela a devenit îndrumător de atelier (anii 2-3) în anul 2013.

PRACTICĂ ȘI CERCETATE // Din anul 2011 își desfășoară practica arhitecturală, ca asociat, alături de prof. dr. arh. Adrian Spirescu. Activitatea de cercetare este orientată către relația dintre arhitectură și artă, cu accent pe investigarea relației dintre arhitectură și film. Este autor și coordonator al volumului colectiv  ”Sala de cinema”  și al proiectului cultural CineBucurești.

A propus și coordonat dosare tematice pentru revista Arhitectura-U.A.R. inspirate de activitatea de atelier: “Live &Work. O nouă paradigmă a locuirii”(2018) sau “Către o redefinire a proiectului de cinema”(2019).

Mihaela a contribuit, în cadrul unor proiecte editoriale, la traducerea unor texte importante atât pentru susținerea participării României la un discurs internațional în domeniul arhitecturii dar și pentru a atrage atenția asupra textului scris care poate influența arhitectura și felul în care aceasta este percepută. 

TRADUCERI //

Super - Critic / Rem Koolhaas și Peter Eisenman 

Writing not Typing_Pledoarie pentru eseul de arhitectura / Thomas Weaver

Anti - Obiect. Disoluția și dezintegrarea arhitecturii / Kengo Kuma

Vlad Iosif / drd. arh.

VLAD IOSIF este arhitect doctorand în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București.

El s-a alaturat echipei în anul 2019.

În 2018 a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București cu diploma UnCOMMON LIVING - coordonată de Mihaela Pelteacu si Anca Păsărin - care explorează noi forme de locuire cu potențial de stimulare a vieții comunitare. Acest proiect vine ca un ecou la tema sa de disertație - intensitatea in arhitectură. Doctoratul său urmează un parcurs organic, într-o direcție care pune accent pe rolul social a arhitecturii.

PRACTICĂ // Vlad a făcut parte din echipa DSBA, ca intern arhitect, în 2016 - 2017, iar din 2019 lucrează ca arhitect la Studio ACT, un birou tânăr care se situează la intersecția dintre arhitectură, urbanism, peisagistică și design de obiect.

Pe lângă activitatea sa didactică, de cercetare și profesională, Vlad se dedică și concursurilor de arhitectură, ca un mod alternativ de a-și spori experiența practică.

CONCURSURI //

2017 / Centru de bătrâni, Begnins, Elveția / colaboratori arh. Anca Maria Păsărin, arh. Bogdan Mihăilă, arh. Ilinca Maican

2019 / Locuințe colective Savonnerie, Lausanne, Elveția / colaboratori arh. Anca Maria Păsărin, arh. Bogdan Mihăilă

2020 / Grădiniță în St. Gallen, Elveția / colaboratori arh. Anca Maria Păsărin, arh. Bogdan Mihăilă, arh. Ilinca Maican

Ioana Moraru / dr. arh. asist.

IOANA MORARU a absolvit Facultatea de Arhitectură a UAUIM în 2006 și este arhitect membru OAR cu drept de semnatură, din 2008. Din octombrie 2021, ea este parte din echipa atelierului, alături de Mihaela si Vlad.

Pe parcursul studiilor universitare a petrecut un an ca student Erasmus la Facultatea de Arhitectura din Karlsruhe. Experiența sa ca asistent universitar a început încă din 2009, iar în 2013 a obținut titlul de doctor.

 

CERCETARE // Stagiul doctoral a fost efectuat în cadrul UAUIM și TU Delft, unde a desfășurat activitate didactică în departamentul Public Building, seminarul programului de master Architectural Reflections (programul de cercetare The Public Realm, Composition and Tectonics)

De asemenea, a participat la sesiuni știintifice naționale și internaționale și a publicat o serie de articole. Teza de doctorat intitulată “Arhitectura topografică. Concepte şi momente cheie ale secolului al XX-lea” a fost scrisă sub îndrumarea prof. dr. arh. Daniela Rădulescu Andronic şi a prof. dr. ir. Tom Avermaete. Aceasta reprezintă un cadru teoretic al unei tendinţe actuale, scopul principal fiind acela de a determina conjuncturile, motivele şi conceptele de bază care conduc către configuraţii volumetrice percepute ca topografii.

invitați

SILVIA DIACONU a absolvit Facultatea de arhitectură a UAUIM București in 2015 și ulterior a urmat un al doilea master în arhitectură la AHO Oslo School of Architecture and Design, în Norvegia. Pe parcursul studiilor, a căpătat o afinitate pentru arhitectura peisajului și întelegerea obiectelor de arhitectură în contextul lor cultural extins. A absolvit cu o lucrare de diplomă despre recuperarea și diseminarea valorilor peisajului cultural dispărut de pe insula Ada Kaleh, al cărei coordonator principal a fost arhitectul Luis Callejas (LCLA Office). În timpul masterului, a avut două proiecte nominalizate de AHO la RIBA President's Medals Student Awards, printre care și diploma - The Enchanted Gardens of Ada Kaleh (Grădinile Fermecate din Ada Kaleh).

După o experiență diversă în cadrul mai multor birouri de proiectare internaționale (Schmidt Hammer Lassen / Danemarca, Barcode Architects / Olanda, Grape Architects / Norvegia) Silvia a înființat Firefly Architecture - parte a Fly Collective - un studio de arhitectură, peisagistică si explorări artistice digitale. 

Silvia a fost studenta Mihaelei Pelteacu la UAUIM, iar in 2015 / 16 si 2019 / 20 a luat parte la activitatea atelierului ca asistent invitat.

În prezent, ea este asistent invitat la AHO Oslo School of Architecture.

https://www.fly-collective.com/

VICTOR MOLDOVEANU și-a început studiile la Facultatea de arhitectură a UAUIM București in 2010 iar in 2015 a început masterul indrumat de prof. CJ Lim si Eva Rosborg Aagaard la Aarhus School of Architecture, unde a absolvit in 2018 cu diploma - Protecting Paradise: The Embassy of Environmental Philanthropy. 

Victor este dedicat studiului și cercetării interdisciplinare a mediului artificial construit, iar lungile sale călătorii în America de Sud, Africa de Nord și Asia au avut un impact semnificativ asupra abordărilor sale creativ imaginative.

În 2019 a câștigat premiul KRob pentru excelență în reprezentare digitală și hibridă oferit de American Institute of Architects și premiul de bronz din partea Japan Illustrators Association. Câteva din lucrările sale sunt achiziționate în colecția permanentă Passion to Perform din Canada și incluse în 2020 în publicația japoneză Cei mai atractivi 100 de ilustratori din lume.

Victor este arhitect înregistrat în România, Danemarca și Marea Britanie, și a lucrat de-a lungul timpului cu modele de referință ale practicii contemporane de proiectare urbană precum Alejandro Aravena Elemental, CJ Lim Studio 8 Architects și nu în ultimul rând, Foster + Partners., unde profesează încă din 2019.

https://vmoldoveanu.com/

colaboratori anteriori

Bogdan Mihăilă / 2015-2021

Daniela Puia / 2015-2019

Horia Spirescu / 2016-2017

Matei Vlăsceanu / 2014-2017

Liviu Vasiu / 2013-2015

Anca Păsărin / 2013-2015

Andrei Lakatos / 2013-2014

website design © fly collective

bottom of page